Onnea tuovat eläimet

Ihmiset ovat kautta aikojen rakastaneet taikauskomuksia, vaikka ne kuulostaisivat kuinka höperöiltä. Taikauskomuksissa on turvaa antava voima, joka antaa ihmiselle epärealistisen tunteen siitä, että hänellä itsellään on kontrolli omasta “onnekkuudestaan”.

Kaikki suomalaiset ovat takuulla kuulleet uskomuksesta, jonka mukaan perjantai 13. on epäonnen päivä tai että tikapuiden alta ei saa kävellä. Jos olet niin julma, että sytytät tupakkasi kynttilästä voit olla varma, että olet juuri tappanut yhden merimiehen. Tällaisia uskomuksia on paljon, mutta oletko koskaan pysähtynyt miettimään, kuinka monet tuntemistamme uskomuksista liittyvät luontoon ja eritoten eläimiin?

Kissa tuo rahaonnea, käki ennustaa säätä

Eläimiin liittyy paljon erilaisia uskomuksia ihmisestä ja kulttuurista riippuen ja erityisesti kissoihin liitetään jos jonkinmoisia uskomuksia. Suomessa uskotaan esimerkiksi, että kissan sähköisyydestä johtuen mustaa kissaa ei missään tapauksessa saisi pitää sylissä ukonilmalla, sillä muuten salama iskee. Kissat osaavat monien uskomusten mukaan myös ennustaa, sillä tuoretta ruohoa syövän kissan uskotaan tuovan mukanaan sadetta ja kasvojaan pesevän kissan uskotaan ennustavan vieraiden tuloa. Jos mustalla kissalla on rinnuksessaan valkoisia karvoja, se tuo perheeseen rahaonnea. Jos kohtaat tien ylittävän mustan kissan, sinun täytyy sylkäistä kolme kertaa vasemman olan yli tai muuten kissa tuo huonoa onnea. Japanissa kuuluisan maneki-neko kissahahmon uskotaan auttavan yksityisyrittäjiä rikastumaan. Myös Italiassa kissat yhdistetään rahaonneen, sillä kun Italiassa kissa aivastaa, sinua kohti on takuulla tulossa jonkinasteinen jättipotti. Myös siat ja lepakot yhdistetään monissa kulttuureissa rahaonneen.

Myös lintuihin liittyy paljon taikauskomuksia. Esimerkiksi korpin uskotaan tuovan mukanaan epäonnea. Jos korppi raakkuu kolmesti, tietää se huonoa onnea ja jos korppi nähdään pihapiirissä, uskotaan sen tarkoittavan sitä, että joku läheinen sairastuu tai pahimmassa tapauksessa jopa kuolee. Linnut koetaan muutenkin sanansaattajina ja jos lintu lentää ikkunaan, enteilee sekin kuolemaa. Jos taas kuulet käen kukkuvan, voit laskea omia elinvuosiasi käen kukunnan kerroista. Jos käki kukkuu juhannuksena, voidaan kukunnoista laskea, kuinka pitkä aika tuleviin häihin on. Käki osaa myös ennustaa säätä, sillä jos käki kukkuu heinäkuussa uskotaan, että syksystä tulee lämmin ja pitkä. Ulko-oven yläpuolelle naulattu hevosenkenkä puolestaan torjuu pahoja voimia ja tuo hyvää onnea.

Kiinalaisessa kulttuurissa kultakalan uskotaan tuovan onnea, sillä sana “kultakala” muistuttaa mandariinikiinaksi sanaa “vauraus”. Siellä uskotaan, että akvaario, jossa on kultakala tai kultakalaa kuvaava maalaus tuovat mukanaan onnea ja hyvän elämän. Monissa kulttuureissa delfiiniä pidetään hyvän onnen tuojana ja uskotaan, että delfiinin näkeminen tuo turvaa.

Eläimet ja pelionni

Rahapelit eivät olisi rahapelejä ilman taikauskomuksia. Useimmissa kulttuureissa on numerologiaan liittyviä uskomuksia, mutta myös symboleihin liittyy paljon taikauskoa. Netissä pelattavat kolikkopelit pyörittävät monia symboleja, joiden uskotaan tuovan pelaajalle pelionnea. Monissa perinteisissä kolikkopeleissä nähdään esimerkiksi onnenapila- ja hevosenkenkä-symboleja. Onnenapiloita voidaan nähdä esimerkiksi sellaisissa videosloteissa kuin Luck O’ the Irish, Charms & Clovers, Finn and the Swirly Spin, Rainbow Jackpots ja Mr. Luck. Onnenapila on kolikkopelin teemana erinomainen vetonaula, sillä se antaa pelaajalle heti mielikuvan onnea tuovasta pelistä. Nämä ja monet muut pelit löytää useilta suomeksikin sivustojaan tarjoavilta kasinoilta, joten halutessaan jokainen voi bongailla listalle sopivia pelejä itsekin.

Kolikkopelien teemoissa nähdään myös monia onnea tuovia eläimiä. Esimerkiksi aiemmin mainittu japanilainen onnenkissa maneki-neko nähdään useassakin eri videoslotissa: Daikichi Big Luck, Fortune Stacks, Lucky Fortune Cat, Big Win Cat ja Lucky Neko. Spinomenal -pelinvalmistaja on puolestaan tuonut markkinoille taikauskoa pursuavan kolikkopelin nimeltään 8 Lucky Charms. Kuten nimestäkin voi päätellä, pelin teema liittyy vahvasti kiinalaiseen ja japanilaiseen kulttuuriin ja muinaisiin uskomuksiin. Pelin villinä korttina on tiikeri-symboli ja hajautus-symbolina kissa. Pelissä nähdään myös rahapalkintoja tuovat violetti ja sininen kissa, sekä vihreä Manekeni-Neko kissa. Kaikkien näiden onnea tuovien symboleiden mukaan voisi ajatella, että tämän pelin on oltava todellinen rahapaja.

Privacy Policy